Kabaklı Havuç Ezmesi

Kabaklı Havuç Ezmesi

Malzemeler:

  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kabak
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarmısak
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 /4 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Yapılışı:

Havuçları ve kabağı yıkayın, kazıyın, ikiye bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, soğumaya bırakın. Ekmek diliminin kabuklarını kesin, bir kaba su koyup 5 dakika ıslatın, çıkartıp sıkarak süzün. Ceviziçini havanda dövün. Sarımsağın kabuğunu soyun, ezin. Dereotunu yıkayın, yapraklarını kıyın. Havuç ve kabağı çatalla ezin, ekmek içi, ceviziçi ve sarımsağı ekleyin, iyice karıştırın. Karışıma yoğurdu, dereotunu ve sirkeyi ekleyin, yayvan bir tabağa koyup kırmızı biber serpin.

Bir cevap yazın