Fıstıklı Veya Bademli Tarator

Fıstıklı Veya Bademli Tarator

Malzemeler:

  • 50 gram beyaz dolma fıstığı
  • 1 dilim bayat ekmek (100 gram)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarmısak
  • Tuz

Yapılışı:

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın. Sarımsağı biraz tuz ile ezin. Fıstık ve ekmek içini tahta kaşıkla devamlı karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirin. Karıştırmaya devam ederek limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin. Taratoru bademli yapmak isterseniz önce bademleri bir süre kaynatın sonra soğutup kabuklarını soyun ve havanda dövün.

Bir cevap yazın