Cevizli Yoğurtlu Ezme

Malzemeler:

  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 yemek kaşığı ceviziçi
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Yapılışı:

Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün. Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın. Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün. Sarımsakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün. Ekmek kırıntısı, ceviz, sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın. Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin. Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz. Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın