Cep Telefonuyla Haberleşme

Cep Telefonuyla Haberleşme

Cep Telefonuyla Haberleşme

Cep telefonuyla haberleşme, seyir halindeyken baz istasyonlarının yakın olduğu, cep telefonlarının çektiği kıyıya yakın bölgelerde, çok daha kolaydır. Her olası duruma karşı denize çıkmadan önce en yakın sahil güvenlik, hastane ve limanların telefonu alınmalı. 

Cep telefonlarında sürekli kullandığımız özellikler dışında, deniz enformasyonuna ulaşma servisleri de bulunur. Buradan hava durumu tahminleri, önemli duyurular ve bilgilere ulaşabiliriz. Kısa mesaj, WAP, GPRS gibi özellikler cep telefonuyla haberleşme için kullanılmalı. Özellikle meteoroloji ile ilgili bilgilere internet vasıtasıyla ulaşmak önemlidir.  

TURKISH CRUISER MATE,  Java destekli telefonlara özel hizmet sağlayan ayrı bir haberleşme sistemidir. Bu sistemi kullanarak cep telefonundan ulaşabileceğimiz birçok bilgi bulunur. Seçilen deniz için 6 saat çözünürlükte 3 günlük tahmin bulunur. 4. ve 5. gün tahmin bölgesel olarak genel tahmin  ayrı ayrı sunulmaktadır. (Deniz tahminleri, Karaağaç-Antalya ile 4. ve 5. gün için UOA dan diğer bölgeler için Poseidon dan derlenmektedir).  

Duyurular/İlanlar seçilen deniz için denizcilere ilanlar ve o deniz hakkında önemli haberler (Denizcilere İlanlar SHODB web sitesinden derlenmektedir)   Önemli telefonlar ve mevkiler sayfası eklenmiştir (Acil telefonları, marinalar, servis

Bir cevap yazın