Lahana Mezesi

Lahana Mezesi

Malzemeler:

  • Yarım kırmızı lahana
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Kırmızı lahanayı ince ince kıyın. 1 kaşık tuzla ovun. Yıkayın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Ekmek diliminin kabuklarını kesin. 10 dakika suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. Sarımsağı ayıklayın, dövün ve yoğurda katın. Önce kırmızı lahana püresi ekmek ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi katın, tekrar karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin. Sofraya oturulmayan kalabalık toplantılarda bu mezeyi ekmek dilimlerine sürüp kanepe olarak da sunabilirsiniz.

Bir cevap yazın